Over Lies

Hi daar! Leuk dat je terecht bent gekomen op mijn persoonlijke portfolio website. Mijn naam is Lies Ouwerkerk en ik hoop dat je mijn portfolio inspirerend en interessant vind! Ik ben na de HAVO in 2011 begonnen aan de opleiding Communicatie & Multimedia Design (CMD) aan Avans, Breda.

In de jaren van mijn opleiding heb ik les gehad in heel verschillende onderwerpen, onder andere in graphic design, coderen, interaction design, positioneren, concepting en storytelling. Natuurlijk is het op een gegeven moment tijd om een specialisatie te kiezen. Daarom heb ik stage gelopen bij Your Social als social designer.  Tijdens die periode heb ik ontdekt hoe mooi merken eigenlijk zijn. Elk merk is een eigen persoon met een eigen identiteit! Doordat die interesse in merken zo opgewekt werd heb ik de minor Brand Management gevolgd, om zo meer te leren over hoe je merken bouwt, onderhoud en doorvoert.

Om nog meer te leren over merken heb ik tijdens mijn afstuderen een onderzoek gedaan naar het merkbesef van ondernemers in het MKB. Ook hierbij heb ik een hoop geleerd over merkcreatie. Merken ontstaan niet zomaar, merken groeien. En groeien harder als je er een hoop aandacht en liefde in stopt. En dat is wat ik doe. Merken aandacht en liefde geven. Zowel op het gebied van brand management, merkcreatie, positionering en natuurlijk ook op gebied van design.

Na mijn afstuderen ben ik in 2016 aan de slag gegaan als Social media designer bij een bureau in Waalwijk. Hier heb ik gewerkt voor verschillende merken. Een onderdeel hiervan kun je terug vinden in mijn portfolio. Ook heb ik hier een specialisatie gedaan in fotografie. Wat nu absoluut een passie voor me is. Fotografie is wat mij betreft een essentieel onderdeel van goede branding en een sterke huisstijl. Stockfoto’s zijn mooi, maar sluiten nooit 100% aan bij jou merk. Unieke foto’s die speciaal voor jouw merk of bedrijf gemaakt zijn maken het verschil. Bekijk ook eens zeker mijn fotografieportfolio: fotografie.liesouwerkerk.nl

Liefs,
Lies